Vzroki neplodnosti

Vzroki neplodnosti

Večina težav z zanositvijo ima organski in/ali hormonski vzrok. Hormonski vzroki so običajno posledica motenj ovulacije, medtem ko so organski vzroki številni. Približno 30 % parov pa se sooča tudi z moško neplodnostjo.

Organski vzroki so npr. endometrioza, zarastline v maternici po hujših vnetjih, policistični jajčniki. To so bolezni, ki lahko povzročajo težave z zanositvijo. 

Veliko žensk pa se sooča tudi s hormonskim neravnovesjem, kar povzroči nenormalne ovulacijske vzorce, ki so nezdružljivi z nosečnostjo ali povečajo možnost za težave v nosečnosti (spontani splavi, izvenmaternična nosečnost).

NaProTehnologija uporablja ženske naravne kazalce za diagnosticiranje osnovnega vzroka neplodnosti.

Uporaba znakov, kot so sluz in raven hormonov, lahko pomaga strokovnjaku ugotovili, zakaj ima par težave z zanositvijo, prav tako pa pomaga paru prepoznati, kdaj in če sploh je ploden. Na podlagi teh informacij lahko odkrijemo osnovni vzrok neplodnosti in ne le polagamo obliža na problem.

Skrb za zdravje in vzroki neplodnosti

Spremljanje menstrualnega ciklusa omogoči vpogled v žensko ginekološko in reproduktivno zdravje. Tako lahko težave hitro prepoznamo in jih učinkovito zdravimo.

Health during pregnancy, Pregnant woman drinking water sitting on sofa

NaPro tehnologija temelji na FertilityCare sistemu. Ta nam omogoča, da je vsak posamezen ciklus zelo natančno zabeleženIz tega lahko prepoznamo vnetje materničnega vratu ali nožnice, različne ciste na jajčnikih, neobičajne krvavitve, prepoznamo tveganja za neplodnost, spontani splav ali izvenmaternično nosečnost.

Prepoznamo lahko tudi pomanjkanje hormona progesterona ter ocenimo delovanje jajčnikov.

To nam omoči ciljano diagnostiko in ciljano zdravljenje.

Z vpogledom v menstrualni ciklus bolje razumemo vpliv stresa ter znamo prepoznati in učinkovito zdraviti predmenstrualni sindrom.

Mnogim ženskam uporaba sistema FertilityCare in NaPro tehnologije pomaga pri reševanju ali diagnosticiranju tudi drugih bolezenskih težav ginekološkega in reproduktivnega zdravja, kot so denimo policistični jajčniki in endometrioza.

Za žensko to pomeni, da je aktivna udeleženka pri ohranjanju svojega zdravja. Tako lahko hitreje prepozna težave in jih zato tudi prej in učinkoviteje zdravi.

NaPro tehnologija odkriva vzroke neplodnosti in jih odpravlja, da lahko pride do naravne zanositve. Več o tem si preberite tukaj

Preberite si tudi izkušnjo para:

Izkušnja neplodnosti naju je izoblikovala, zbrusila najin odnos ter ga naredila močnejšega