NaPro ali IVF

In Vitro Fertilizacija (IVF) oz. oploditev v epruveti je postala odrešilna bilka za pare, ki iščejo pomoč pri dolgotrajnejši neplodnosti. Vendar obstaja druga, bolj naravna in bolj učinkovita možnost. To je NaPro zdravljenje.

Leta 1978 je IVF povzročila “premik” v zdravljenju neplodnosti. Vendar z IVF “zdravijo” le neplodnost, ne pa vzrokov zanjo, čeprav lahko vzroki vplivajo na kratko- in dolgoročno zdravje. Uporaba IVF za zdravljenje neplodnosti je tako le polaganje obliža na bolezen, ki je dejansko povzročila neplodnost.

NaProTehnologija uporablja ženske naravne kazalce za diagnosticiranje osnovnega vzroka njene neplodnosti. Uporaba znakov, kot sta sluz in raven hormonov, pomaga ugotovili, zakaj ima par težave z zanositvijo, prav tako pa pomaga paru prepoznati, kdaj  je ploden. Na podlagi teh informacij odkrijemo osnovni vzrok neplodnosti.

Zanositev

NaPro ali IVF?

Ženske, ki so v postopku IVF, jemljejo zdravila, ki zatrejo njihov naravni cikel, nato pa jemljejo zdravila, ki intenzivno stimulirajo razvoj številnih jajčec. Nato morajo prestati vrsto invazivnih postopkov od punkcije jajčec do vsaditve zarodka v maternico. Neželeni učinki teh zdravil so lahko zelo neprijetni, postopki pa ženski dajo občutek, da svojega telesa nima pod nadzorom. 

NaProTehnologija pa tem ženskam lahko pomaga, ne da bi morale prekiniti svoje naravne cikluse.

IVF postopki so tudi izredno dragi. Vsak posamezen postopek stane nekaj tisoč evrov. Ker v Sloveniji te postopke krije zdravstveno zavarovanje, se tega niti ne zavedamo. NaPro tehnologija ponuja veliko cenejšo alternativo, žal pa je pri nas zdravstveno zavarovanje ne krije.


Ker NaPro zdravi osnovni vzrok neplodnosti, ima večji uspeh zanositve kot IVF, poleg tega pa ženski tudi povrne zdravje in s tem omogoča večjo možnost tudi za nadaljnje nosečnosti.