O nas

Happy family jumping

FertilityCare

SLOVENIJA

Leta 2011 sta se izobrazili prvi dve FertilityCare svetovalki v Sloveniji. Takoj po končanem izobraževanju sta začeli poučevati metodo, za katero se je takoj pokazal zelo velik interes; hkrati pa smo že ustanovili tudi FertilityCare center. To pomeni, da smo lahko takoj začeli s celostno podporo tako parom, ki so želeli metodo uporabljati za izogibanje zanositvi; hkrati pa začeli nuditi pomoč parom v okviru NaPro tehnologije.

Nahajamo se na Brezovici, Cesta v Log 11. Našo ekipo strokovno usposobljenih svetovalk za poučevanje FertilityCare sistema dopolnjujeta tudi zdravnika, ki sta usposobljena za zdravljenje z NaPro tehnologijo.

TUKAJ SMO, DA VAM POMAGAMO

Naša ekipa

Vse svetovalke smo se usposabljale po programu FertilityCare Practitioner, zdravniki pa po programu FertilityCare Medical Consultant, oboje pod okriljem Pope Paul VI. inštituta iz Omahe v Ameriki. V svojem delu se redno izpopolnjujemo, hkrati pa izkušnje pridobivamo v sodelovanju z drugimi centri v Evropi in po svetu. Zavezani smo rednemu izpopolnjevanju in etičnemu kodeksu.

Petra Lukan

Petra Lukan

Uni. dipl. soc. pred., FCP

Svetovalka FertilityCare in vodja FertilityCare centra Slovenije. »Svetovalka sem od septembra 2014. Kot uporabnica metode sem bila navdušena nad tem, kaj vse nam telo pripoveduje. Hkrati pa šokirana, kako malo vem o sebi in dogajanju v telesu. S tem, ko sem se naučila metode, sem šele pričenjala razumeti, da sta plodnost in spolnost povezana s celotnim bitjem našega obstoja. Prav to je bil glavni motiv, da sem se odločila, da se izobrazim za svetovalko. Do sedaj sem se srečala z vrsto posameznic ter parov – in prav vsak me navdihuje s svojo zgodbo. Trudim se, da jih ne naučim le metode, ampak tudi spodbujam, da nase in na svojo plodnost začenjajo gledati bolj celostno. Znanja, ki sem jih pridobila kot svetovalka, pa prenašam tudi na svoje otroke, hkrati pa z veseljem sodelujem pri vodenju delavnic za mame in hčere.«

Maja Vovk

Maja Vovk

Mag. farm., CFCP

Svetovalka za FertilityCare in predstavnica Slovenije v evropskem združenju FertilityCare centrov. Je mama 4 otrok. Svetovalka za FertilityCare je od septembra 2011. “Spoznanje, kako slabo ženske poznamo svoja telesa in kako prehitro posegamo vanje, me je vodilo do odločitve, da svojo poklicno pot usmerim v izobraževanje žensk in parov na področju plodnosti in naravnega zdravljenja. Pri delu mi poleg strokovnega znanja pomagajo tudi lastne izkušnje, zaradi katerih se lažje vživim v situacije in stiske, s katerimi se soočajo pari. Sama sem izkusila, kaj pomeni doživeti spontani splav, prav tako pa sem tudi na sebi preizkusila NaPro zdravljenje, saj je eden od mojih otrok NaPro dojenček. Ker želim, da bi bila dekleta bolje poučena o odraščanju in menstrualnem ciklusu, vodim tudi delavnice za odraščajoča dekleta, kar mi je še posebej v veselje.”

Andreja Lenart

Andreja Lenart

Mag. farm., FCP

Svetovalka je od septembra 2014. Je mama 4 otrok in živi v Slovenj Gradcu, kjer izvaja svetovanja v živo ali na daljavo. »Naravne metode načrtovanja družine naju z možem spremljajo še iz časa pred poroko. Skupaj sva začela spoznavati dogajanje v ženskem telesu ob učenju simpto-termalne metode in se navdušila nad veličino, ki je skrita v človeku, a jo prehitro spregledamo. Ko sva po poroki začela teorijo prenašati v prakso, sva ugotovila, da metoda z nekaj truda deluje in je lahko povezovalna. Kasneje sva spoznala še FertilityCare metodo, ki temelji zgolj na opazovanju sluzi in jo prenesla v lastno življenje. Izkazala se je za praktično in zelo uporabno tudi pri konkretni podpori parom, ki si želijo zanositi, saj jo nadgrajuje NaPro sistem. Pri samem delu s pari se srečujem z različnimi izzivi, saj smo si vse ženske (in pari) popolnoma različni v svoji enkratnosti. Vselej pa mi je v veselje uvid, da v proces učenja metode vstopata dva, ki se podpirata, povezujeta ter odkrivata druge dimenzije telesnosti kot sta jih bila vajena.«

Mirjam Gajšek

Mirjam Gajšek

FCP

Svetovalka od 2020. "Že odkar sem prvič prestopila prag FertilityCare svetovalnice - takrat še kot klientka - sem sanjala, da bi enkrat tudi sama sedela "na drugi strani mize", kot svetovalka. Zakaj? Navdušena sem, kako edinstveno deluje človeško telo, kako čudovito smo ustvarjeni in hkrati zaprepadena, kako prehitro v to edinstvenost posegamo, kako "moderni svet" nima posluha za cikličnost ženskega telesa in naravo ženske plodnosti. Delo svetovalke mi nedvomno predstavlja poslanstvo, ki se ga trudim kar najbolje izpolnjevati. V izziv in hkrati v navdih mi je delo s posameznicami in pari, ki si želijo vedeti več o svoji plodnosti in živeti po metodi naravnega načrtovanja družine, navsezadnje pa vedno znova ugotavljam, da sem pravzaprav jaz tista, ki se ima privilegij naučiti ogromno novega preko vseh vaših zgodb."

Doc. dr. Janez Rifel

Doc. dr. Janez Rifel

Dr. med., spec. druž. med., NFPMC

NaPro zdravnik, docent Medicinske fakultete v Ljubljani. Je oče 6 otrok. Od leta 2014 je docent na Katedri za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani. NaPro zdravnik je od septembra 2013. Z ženo že več kot 10 let živita po naravnih metodah, od leta 2014 je to FertilityCare. Za NaPro zdravljenje se je odločil, ker je strokovno in učinkovito ter v skladu z učenjem Rimokatoliške Cerkve.

Dr. Milena Igličar

Dr. Milena Igličar

dr. med, spec. gin. in por., NFPMC

NaPro zdravnica od l. 2016. Z možem Sandijem imata 5 odraslih otrok. Kot ginekologinja dela že več kot 25 let v Zdravstvenem domu Škofja Loka. Za izobraževanje NaPro metode se je odločila, ker ima veliko parov, ki imajo težave z zanositvijo in ne želijo v postopek umetne oploditve. Vsem parom želi pomagati na čim bolj naraven način, z optimiziranjem ciklusa in podporo tam, kjer je potrebno.

POVEŽIMO SE

Potrebujete našo pomoč? Navežite stik z nami!

Smo ekipa strokovno usposobljenih svetovalk za poučevanje FertilityCare sistema,
ki delamo pod okriljem edinega FertilityCare centra Slovenija že od leta 2011.

V okviru našega centra delajo tudi zdravniki, usposobljeni za zdravljenje z NaPro tehnologijo.

IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Vprašajte nas!