Čudovita princesa

Čudovita princesa

Čudovita princesa

DELAVNICA ZA DEKLETA OD 9. do 12. let IN NJIHOVE MAME

Cena tečaja: 40 eur/par mama in hči

Ste se v puberteti tudi ve spraševale, če se ni vašemu telesu preprosto zmešalo? Vas je menstruacija presenetila? Vam je kdo povedal, kaj se dogaja z vami? Ste se o vsem tem lahko pogovorile s svojo mamo?

Da bi vašim hčerkam omogočili čim boljši vstop v puberteto, vas vabimo, da se nam pridružite na zabavni in poučni delavnici, namenjeni odraščajočim deklicam med 9. in 12. letom starosti ter njihovim mamam. Deklice imajo priložnost, da v prijetnem ozračju prisluhnejo starosti primerni predstavitvi o odraščanju in spolnem dozorevanju ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru.

Delavnice potekajo ob razpisanih terminih in trajajo od 17.30 do 20.00.

Mom and daughter

Izvedba tudi v vašem kraju!

Delavnico Čudovita princesa lahko izvedemo tudi v vašem kraju. Izvedba traja 2,5 uri, starost hčerk je med 9 in 12 let. Minimalno število udeleženk je 5 (hčerk), maksimalno je 30 (hčerk) oziroma manj, če tolikšnega števila ne dopušča prostor.

Za dodatne informacije in termin pišite na info@iskreni.net.

Cena izvedbe v vašem kraju: 

  • za 5 do 9 hčerk je 300 € + DDV,
  • za 10 do 19 hčerk je 370 € + DDV
  • za 20 do 30 hčerk pa 470 € + DDV

+ potni stroški (0,30 eur/km od Brezovice pri Ljubljani do kraja izvedbe).

Delavnica Čudovita princesa je namenjena mlajšim deklicam, ki vstopajo v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki se dogajajo med odraščanjem in s katerimi se morda že srečujejo. Mnoge bodo že imele izkušnje telesnih in čustvenih sprememb. Vse pa bodo spoznale, zakaj so te spremembe nujne in lepe. Deklicam predstavimo delovanje spolnih organov ter razložimo, kaj je to menstrualna krvavitev. Delavnica je tako še posebej primerna za deklice, ki še nimajo menstruacije.

Program deklicam pomaga, da se seznanijo s svojo dekliškostjo, da na zabaven način spoznajo spremembe, s katerimi se bodo srečale v puberteti, ter jim daje moč in zaupanje, da se v svojem telesu, ki se iz dneva v dan spreminja, počutijo dobro.

Program omogoči, da se deklice in mame lažje pogovarjajo o vseh temah, ki se tičejo odraščanja.

Little girl

1 Čas dekliškosti, lepota ženskosti, edinstvenost

2 Telesne in čustvene spremembe v puberteti

3 Menstrualni cikel

4 Skrb za telo in dobro počutje

5 Klepet z mamami

Delavnico izvajajo Maja Vovk, Petra Lukan, Veronika Plestenjak in Klavdija Kralj. Maja, Petra in Klavdija so svetovalke za naravno načrtovanje družine (Maja in Petra po metodi FertilityCare, Klavdija po metodi Sensiplan), vse z večletnimi izkušnjami poučevanja parov in žensk o plodnosti in načrtovanju družine. Petra in Veronika pa izvajata program Iskreno o štorkljah, delavnico za starše o spolni vzgoji. Vse voditeljice imajo dolgoletne izkušnje pri vodenju programov za različne skupine (otroci, mladi, odrasli).

Maja

je po poklicu magistra farmacije, ki se že več kot 10 let posveča tematiki ženskega zdravja. V tem času si je nabrala veliko izkušenj z vodenjem delavnic na temo plodnosti, ženskega ciklusa, spolnosti in kontracepcije. Navdihuje jo narava, zato se še posebej v zadnjem času veliko posveča naravnemu zdravljenju in skrbi za zdrav življenjski slog. Skupaj z možem pri Zavodu Iskreni vodita seminarje sočutnega starševstva. Je mama 4 otrok, ki s svojima hčerkama in sinovoma odkriva lepoto odraščanja in se sooča z enakimi dilemami kot vse mame. Delavnica Čudovita princesa pa ji je dala tudi navdih, da je napisala tudi knjigo z enakim naslovom. 

Petra

na Zavodu Iskreni dela kot FertilityCare svetovalka. Kot socialna pedagoginja ima vrsto znanj o odnosih ter odraščanju in dozorevanju. Pri svojem delu je v okviru mladinskega sektorja nabrala številne izkušnje pri vodenju delavnic in seminarjev, na Zavodu Iskreni pa pridobila znanja pri programih za zakonce in družine. Skozi odraščanje hčerk in dveh sinov spoznava, kako velike so razlike med otroci. In odkriva, kako dragoceno je, da skupaj s hčerkama odkriva lepoto dekliškosti.

Veronika

je po izobrazbi glasbenica. Že ob začetku svoje poklicne poti je nabirala izkušnje ob pedagoškem delu, ki se je kmalu nadgradilo v vodenje glasbene šole, kjer je še bolj neposredno prihajala v stik z družinami, tako otroci kot starši. Ko jo je življenjska pot pripeljala do Zavoda Iskreni, se je še bolj poglobila v teme teologije telesa, spolne vzgoje, naravnega načrtovanja družine ter moškosti in ženskosti nasploh. Zase pravi, da občuduje življenje in da se je zanjo pravo šolanje po diplomi šele začelo. Najbolj poučne ure doživlja ob svojem možu in treh deklicah ter ob realnosti vsakdanjega življenja.

Klavdija

je po končanem študiju pedagogike ob materinstvu začutila veliko željo, da je najprej mama. Zato vse kar dela in spoznava, izhaja iz želje, da je dobro in v rast njene družine. Tako je postala montessori asistentka za otroke v starosti od 0 do 3 let, sodeluje pri oblikovanju programov za družine pri Zavodu Iskreni in je tudi svetovalka za naravno načrtovanje družine. Kar dela, jo navdihuje in opogumlja za Upanje v dobrohotnost vsega, kar se ji zgodi. Največ vseživljenjskih izzivov ji pripravljajo njeni štirje otroci, dve princesi in dva bojevnika. Harmonijo v sebi in posledično v družini ohranja, kadar v spomin prikliče skavtski zakon, skavt si žvižga in poje v težavah.